Ardahan’da havaların soğumasıyla kış şartlarında arıların zarar görmemesi için kovanların kapılarını kapatan arıcılar, kış dönemlerinde arıların beslenmesinde kullanılan arı keki yapımı içinde kolları sıvadı.
Ardahan’da uzun yıllardır Arı Yetiştiriciliği Birlik Başkanlığı görevini sürdüren İlhan Evliyaoğlu, kentteki arıcıların kış hazırlıklarına yardımcı olmak için birlik binasında arı keki üretimine başladı. Son yıllarda adeta bal üretim merkezi haline gelen Ardahan’da birçok aile arı besiciliği yaparak geçimini sağlıyor.
Ardahan’da arıcılık yaparak geçimini sağlayan Göleli arıcı Yavuz Polat, arıların sonbahar bakımını yaptıktan sonra arı kovanlarını kışa hazırladığını söyledi.
Polat, “Havalar iyice soğudu, arılarımızı kışı sorunsuz geçirmesi için tüm bakımlarını yaptık. Uzun kış aylarında arıların beslenmesinde kullandığımız arı keklerini de hazırlayarak kovanlarımıza koyduk. Arı keki, sonbahar ve kış dönemlerinde arıların beslenmesinde kullanılan hamur kıvamında ve kendine has kokusu olan arı besleme ürünüdür. Arı Keki arıların protein ve besin ihtiyaçlarını karşılar. Özellikle bahar ve kış aylarında sağlıklı ve güçlü koloniler oluşturur. Arı keki yapımında bizlere yardımcı olan ardahan Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı İlhan Evliyaoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÖMER TURAN
ARDAHAN
Yayınlanma: 09 Kasım 2024 - 11:28
Arıcılık Birlik Başkanı Evliyaoğlu, arı keki yapımını uygulamalı gösterdi
Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, üreticilere arı keki yapımını uygulamalı olarak gösterdi.
ARDAHAN
09 Kasım 2024 - 11:28
İlginizi Çekebilir