Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz öncülüğünde düzenlenen "Cuma Buluşmaları" programı kapsamında, ardahan genelinde 14 köyde üreticilerle bir araya gelinerek bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Program dahilinde Çatalköprü ve Halilefendi köyleri (Ardahan), Baltalı, Akçil ve Kurtkale köyleri (Çıldır), Balçeşme, Küçük Altunbulak ve Çullu köyleri (Göle), Alaçam, Sazlıçayır ve Börk mahalleleri (Hanak), Kurşunçavuş, Günlüce ve Yurtbaşı köyleri (Posof) ziyaret edilerek çiftçilerle buluşuldu.
Toplantılarda üreticilere, tarım sektöründe yaşanan yenilikler ve destekleme modelleri hakkında bilgiler aktarıldı. Ele alınan başlıca konular şunlardı:
Tarımda Yeni Dönem ve Yeni Üretim Destekleme Modelleri: Çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir üretim yapması için getirilen destekleme yöntemleri açıklandı.
Tarımsal Üretim Planlaması: Bölgenin tarım potansiyeline uygun planlama çalışmaları ele alındı.
TARSİM Sigortaları: Çiftçilerin doğal afetlere karşı korunması için TARSİM’in önemi vurgulandı.
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Yönetmelik Değişiklikleri: Yeni düzenlemeler ve işlemler hakkında bilgi verildi.
İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Kiralanması: Atıl durumdaki arazilerin tarımsal amaçla kiralanması için başvuru süreçleri anlatıldı.
Program, çiftçilerin sorunlarını yerinde tespit etmek, tarım politikalarındaki güncel gelişmeleri aktarmak ve üreticilerle doğrudan iletişim kurarak ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla düzenlendi.
Sahada Olmaya Devam Edecekler
#ArdahanTarımSahada etiketiyle sosyal medya üzerinden de paylaşılan etkinlikler, üreticilerin büyük ilgisini topladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerle sahada olmaya ve tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.
ÖMER TURAN
ARDAHAN
Yayınlanma: 29 Aralık 2024 - 10:47
İl Tarım, 14 Köyde üreticilerle buluştu
Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Cuma Buluşmaları" programı kapsamında, Ardahan genelinde 14 köyde üreticilerle bir araya geldi.
ARDAHAN
29 Aralık 2024 - 10:47