SERKA, ardahan Üniversitesi, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde “Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası” sloganı ile mutfak atölyesi faaliyeti düzenlenecek.
Ajansın 2024 yılı Çalışma Programı’nda Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (KSOP) kapsamında bulunan “Yöresel Ürünler Mutfak Atölyesi” faaliyeti ile TRA2 Bölgesi’nde başta coğrafi işaretli ürünler olmak üzere yöresel ürünlerin yerel ve ulusal düzeyde tanıtımına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Bu kapsamda SERKA organizasyonuyla yapılacak faaliyet ile Ardahan Kavılca Buğdayının yerel, ulusal ve uluslararası seviyede bilinirliğini artırmak, Ardahan kavılca buğdayı ile yapılabilecek çeşitli yemekleri ortaya çıkarmak, Kavılca Buğdayının faydalarına dikkat çekilecek. Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan Bingöl ve ünlü şef Ayvaz Akbacak’ın da katılacağı faaliyete birçok şef, tarım yazarı, akademisyen ile yerel ve ulusal basının da ilgi göstermesi düşünülüyor.
2024 yılı itibariyle coğrafi işaret tesciline de sahip olan Ardahan Kavılca Buğdayının 13.000 yıllık serüveninin genetiğini ilk günkü gibi muhafaza edebilmiş, medeniyet tarihinin en eski’ buğday türlerinden birisidir. Ardahan coğrafyasına uyum sağlayarak bu bölgeye lokalize olan Kavılca Buğdayı; Ardahan ilinin, yüksek rakımlı, sert ve soğuk iklim koşullarına adapte olarak bir takım yapısal değişikliklere uğramış, bu uzun süreçte kendine has özellikler kazanmıştır.
Program kapsamında Ardahan Kavılca Buğdayı üzerine panel, müzik dinletisi, Kavılca tadım etkinliği, Ünlü şeflerle atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Programa Ardahan halkı davet edildi.
ÇİĞDEM KOÇAK
ARDAHAN
Yayınlanma: 27 Ekim 2024 - 10:56
SERKA, Kavılca buğdayını ARÜ'de yapacağı etkinliklerle tanıtacak
Serhat İlleri Kalkınma Ajansı, Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezinde 30 Ekim 2024 tarihinde kavılca buğdayı tanıtım etkinliği düzenleyecek.
ARDAHAN
27 Ekim 2024 - 10:56